Perustukset

Jokaisen altaan mukana asiakas saa tarkat asennus- ja käyttöohjeet, joiden avulla altaan asentaminen ja käyttöönotto sujuu jouhevasti.

Helmi-altaat upotetaan maahan. Asennuskuopan leveyden ja pituuden on hyvä olla vähintään noin 50 cm altaan mittaa suuremmat. Näin jää riittävästi tilaa eristeille ja soratäytölle. Altaan upotussyvyyden tulisi olla noin 1 metri. Tämän lisäksi syvyyteen on varattava tilaa mursketäytölle ja eristykselle.

​

Tyypillinen mursketäytön paksuus on noin 20 cm raekoon ollessa 0-32 mm. Murskekerros tulee aina tiivistää maantiivistäjällä huolellisesti. Altaan kuopan pohjan tulee olla suora, vinous näkyy helposti altaan veden pinnassa. Murskekerroksessa tulee olla salaojat tai varmistua muuten, ettei vesi pääse kerääntymään altaan alle.

​

Altaan pohjan alle tulee aina asentaa suora yhtenäinen eristekerros. Altaan sivuissa olevien pystyjäykisteiden alla tulee olla hyvä tuki altaalle. Suosittelemme altaan eristämistä myös sivuilta ja pintaeristeiden asentamista, jottei routa pääse altaan alle. Mikäli allasta tulevaisuudessa lämmitetään, säästetään lämmitysenergian tarpeessa hyvin tehdyn eristyksen ansiosta merkittävästi.

​

Asiakkaidemme toivomuksesta meillä on nykyisin myös mahdollisuus toimittaa erikoistilauksesta altaamme itsekantavana, jolloin allasta ei tarvitse upottaa maahan.

This website makes use of cookies. Please see our privacy policy for details.

OK